Termékek Menü
   
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Cikkeink

Cikkeink

Szivattyút vagy alkatrészt szeretne vásárolni, de nem biztos abban, pontosan mire lenne szüksége? Még soha nem volt szivattyúja, most viszont jó lenne egyet beszerezni, viszont azt sem tudja, hol kezdje a válogatást? Tisztában vagyunk azzal, milyen sokféle kérdés merülhet fel ilyen esetekben, éppen ezért itt összegyűjtöttük most Önnek a leggyakrabban felmerülő dilemmákat. Legyen szó búvárszivattyúról, kerti szivattyúról, karbantartásról, tartálybelsőről vagy akár garanciális dolgokról, itt most mindenre megtalálja a választ.
Sőt, szót ejtünk lentebb a meghibásodásról, az adatokról, a pontos típusokról, a kutakról, de még a választékunkban található hőmérőkről is. Mindenképpen érdemes tájékozódnia vásárlás előtt, hiszen egy ilyen szerkezetet hosszú távra vásárol, így fontos, hogy körültekintően gondolja át, pontosan milyen tevékenységre és milyen körülmények között használná az eszközöket. Ha esetleg mégis olyan kétely merülne fel Önben, amelyet nem foglaltunk bele a Gyakori Kérdésekbe, akkor se essen kétségbe, ugyanis bátran felkereshet minket e-mailben is.

Válasszon az alábbi témakörök közül, vagy böngésszen lentebb a teljes listában

Ki ne szeretne a kertjében gyönyörű zöld, hibátlan pázsitot látni? Egy ilyen felület az udvar éke lehet, élettel tölti meg az egész környezetet. Azonban ehhez a gondos ápolás mellett szükség van a megfelelő vízellátásra is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a füves terület öntözésével kapcsolatban.

A víz minden olyan terület alapvető igénye, ahol növények élnek, legyen szó egy kisebb veteményesről vagy egészen nagy méretű zöldségtermesztő birtokról. Minden típusú zöldségnek más és más igénye van, amely igaz a vízellátásra is, ám sok esetben az sem mindegy, miként és milyen időközönként zajlik az öntözés. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhányat a leginkább vízigényes zöldségek közül.

Hála földrajzi elhelyezkedésének, Magyarország igazán gazdag felszín alatti vizekben. Ez azért fontos, mert annak ellenére, hogy a felszín alatti vizek a Föld teljes vízkészletének 1%-át sem teszik ki, nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben, különösen bizonyos területeken. Az egyik ilyen típus a talajvíz, amelynek minősége és mennyisége számos tényezőtől függ. Lássuk, mi mindent érint ez a jelenség!

Ha röviden szeretnénk fogalmazni, a lábszelep minden önfelszívó szivattyú, öntözőszivattyú és házi vízellátó rendszer nélkülözhetetlen alkatrésze és számos hasznos funkciót tölt be felhasználási körtől függően. Találkozhat vele „talpszelep” néven is, de ha valahol azt hallja, hogy „visszacsapószelep szívókosárral”, akkor is ugyanerről az apró, ám nagyon hasznos kis szerkezetről van szó. Lássuk, mikor érdemes alkalmazni és mire jó pontosan ez a kiegészítő elem!

Számos olyan hétköznapokban előszeretettel használt eszköz és tárgy létezik, amelyek nélkül már nehéz lenne elképzelni az életünket. Pontosan ezért sokan bele sem gondolnak abba, micsoda károkat okozhat az, ha használat után ezek a toalettben landolnak. Hiszen a WC-t lehúzni csupán egyetlen mozdulat, a szóban forgó dolog pedig már el is tűnt a szemünk elől. Igen ám, viszont a szennyvíz szivattyú már nem feltétlenül ezt fogja gondolni, hiszen neki meg kell küzdenie az ilyen módon elküldött elemekkel.

Egy öntözőszivattyú minden kerttulajdonos legjobb barátja, hiszen igen sok terhet képes levenni az ember válláról, amelynek hála időt-és energiát is megspórolhat. Annak érdekében, hogy ez hosszú távon is így legyen és ne kelljen aggódni az esetleges meghibásodások miatt, érdemes néhány apróságra odafigyelni, amelyek akár évekkel meghosszabbíthatják a szivattyú élettartamát.

Számtalan mendemonda kering a szivattyúkkal kapcsolatban, ebben a cikkben megpróbálunk néhány ilyet felderíteni
Sokan tartják felesleges beruházásnak a szén-monoxid-riasztót. Azonban ha belegondolunk abba, hogy Magyarországon évente 10-30 ember szenved halálos szén-monoxid-mérgezést, rögtön nem tűnik olyan haszontalan kiadásnak. Ebben a cikkünkben annak jártunk utána, mi okozhat szén-monoxid-mérgezést, milyen tünetei vannak, és hogyan védekezhetünk ellene.

Egy házi vízműnél nem sok praktikusabb rendszer létezik egy családi házban, ha a víz A pontból B pontba való eljuttatásáról van szó. Egy ilyen rendszer beüzemelésével energiát-és pénzt takaríthat meg, nem beszélve arról, hogy mekkora segítség akkor is, ha az ingatlana valami miatt nem csatlakozik a központi vízellátó rendszerhez. A vízművek alapvető felépítése minden típusú használat esetén ugyanaz, különbség legfőképpen a teljesítmény terén van. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk e rendszerek felépítését, így Ön is meggyőződhet arról, hogy valóban praktikus és a logika elvén működő berendezésekről van szó.

Nagyon sok különböző oka lehet annak, hogy remek társ a mindennapokban egy házi vízmű az otthona körül. Ha szeretne leválni a hálózatról, spórolna hosszú távon a kiadásokkal vagy az ingatlan nem csatlakozik a település vízhálózatára, akkor mindenképpen szüksége lesz egy ilyen szerkezetre. Ugyanakkor a szintes családi házak megfelelő vízellátásánál is nagy hasznát veheti egy ilyen rendszernek. Megmutatjuk, miként működik egy ilyen berendezés!

Elsőre talán magától értetődőnek tűnhet a kérdés, azonban, ha volt már a lakásunkban egynél több növény vagy ha láttunk már hobbi konyhakertészt „akcióban”, akár el is bizonytalanodhatunk egy kicsit. A víz az víz, legyinthetünk könnyedén, de nincs két egyforma vízigényű növény, mint ahogy a címben felsorolt vizek is jócskán eltérnek egymástól. Ebben a cikkben ennek a témának járunk jobban utána.

Ha röviden akarunk fogalmazni, a nyomáskapcsoló tulajdonképpen az az apró, ám praktikus szerkezet, amellyel ha kiegészítünk egy szivattyút, rögtön kezünkben van az automatizáláshoz szükséges kulcs. Amikor odakinn tűz a nap és hatalmas a hőség még akkor is, amikor alkonyodik, sokan kívánják azt, bárcsak egy automata öntözőrendszer segítené az életüket és ne kellene minden nap hosszan vesződni azzal, hogy ellássa a növényeket megfelelő mennyiségű vízzel. Nos egy nyomáskapcsoló beszerzésével máris hatalmas lépést tett előre ezen az úton, ugyanis ez felel a szivattyú automatikus ki-és bekapcsolásáért. Lássuk, hogy is működik mindez!

Egy szegedi kút a kertben nagy segítség minden háztartásban, hiszen számos szempontból igen praktikus ezek használata a hétköznapok során a kertben és a házban egyaránt. Ahhoz viszont, hogy sokáig megfelelően működjön és ne okozzon semmilyen bosszúságot, érdemes időről időre figyelmet szánni a kút karbantartására. Így ugyanis elkerülhetők a meghibásodások és növelhető az élettartam. Ebben a cikkben ennek járunk bővebben utána - olvasson tovább!

Egy szegedi kút használata számos szempontból lehet előnyös, hiszen legyen szó háztartási felhasználásról vagy a kertben levő növények öntözéséről, ezek a szerkezetek nagyban megkönnyíthetik az ott élők életét. A megfelelő és zavartalan működtetéshez azonban szükség van egy megfelelő szivattyú beszerzéséhez, amely kiválasztásánál fontos alaposnak lenni. Ugyanis ha nem ideális szerkezetet szerez be a víz kinyeréséhez, akkor könnyen bosszúságot okozhat az egyébként nagyon is hasznos kút. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, összegyűjtöttünk minden hasznos tudnivalót amit érdemes tudni a szegedi kúttal kapcsolatban!

Az ideális kertben nem csak a növények olyanok, mint amit megálmodott, hanem a munkavégzés is egyszerű és kényelmes. Ehhez pedig elengedhetetlen egy olyan locsolócső, amely a kert minden egyes pontjára gond nélkül elér. Persze az nem túl praktikus, ha egy hosszú, kígyóként tekergő slag fekszik a kertben keresztben, hiszen ez egyrészt nem túl felhasználóbarát megoldás, másrészt pedig nem is feltétlenül van erre mindig lehetőség. Azonban létezik egy igazán hasznos kiegészítők, amely segítségével mindez nem lehetetlen, a kerti munka pedig valódi kikapcsolódás lesz. Szeretnénk bemutatni Önnek a gyorscsatlakozót!
Egy házi vízellátó rendszer, más néven hidrofor bizonyos helyzetekben hatalmas segítség lehet abban, hogy megfelelő módon elláthassa ingatlanát vízzel. Kifejezetten ajánlott egy házi vízellátó rendszer használata olyan házak esetén, ahol nem, vagy csak nehézségek árán tudna csatlakozni a helyi vízhálózatra. Mindemellett szempont lehet az energiatakarékosság, valamint a költséghatékonyság is. Egy ideális eszköz beszerzését követően nem kell többé amiatt aggódnia, hogy zuhanyzás, mosogatás vagy öntözés közben esetleg elfogy a víz valami miatt. Lássuk, miben is rejlik a hidrofor titka!
A szivattyúk ma már számos szempontból igen összetett szerkezetnek számítanak, amely természetesen nagy szerepet játszik abban, hogy tökéletes komfortot biztosítson a tulajdonosa számára függetlenül attól, mire használja azt. Emellett a választék is igen széles, laikusként könnyen kétségbe esik az ember, amikor meglátja, milyen sokfajta szivattyú létezik és mennyi kiegészítő kapható hozzájuk. Egy igen lényeges eleme az berendezésnek például az áramláskapcsoló, amely nagyban hozzájárul a hatékonyságához, éppen emiatt érdemes tudni, mire való pontosan ez az apró, ám annál lényegesebb rész a szivattyúban.

Egy grillhőmérő egészen apró szerkezet és sokak szerint nincs is sok túl sok haszna, hiszen a legtöbben úgy vélik, ránézésre is meg tudják állapítani azt, hogy elkészült-e a grillezett étel. A helyzet viszont az, hogy ennél sokkal több funkciója van ennek a hőmérőnek, hiszen szerepe van a hidegfüstölés és a füstölés során, valamint nagy hasznát veheti egy BBQ -zás vagy a grillezés során egyaránt. Lássuk, miről is van szó!

Egy szivattyú beszerzését és beüzemelését követően annyira egyszerűnek tűnik a kerti öntözés, a medence feltöltése vagy a veteményes vízzel való ellátása, mint valami gyermekjáték. Pedig az apró mozdulat mögött, amellyel elindítja a vízáramlást, ennél sokkal több rejlik. A jó hír viszont az, hogy ezzel nem szükséges nap mint nap foglalkoznia, ha rendszeresen ellenőrzi és karbantartja a szivattyúját. Ez azért is lényeges, mert van néhány olyan alkatrész és kiegészítő, amelyek egy idő után rendszeres használat mellett egyszerűen elkopnak, elöregednek. Ha nem szeretné megvárni az első meghibásodást, érdemes időről időre ellenőrizni és amennyiben szükséges, cseréltetni ezeket, hiszen így nagyban megnövelheti szivattyúja élettartamát, ráadásul elkerülheti az esetleges bosszúságokat is. Lássuk, mire érdemes odafigyelnie!

Az utóbbi időben nagyon sokat lehetett már hallani az úgynevezett kút bejelentési kötelezettségről, amellyel kapcsolatban számos különböző információ jelent meg a sajtóban. Pontosan ezért tartottuk nagyon fontosnak, hogy tiszta vizet öntsünk ezzel kapcsolatban a pohárba és leírjuk, milyen teendői is vannak a kút tulajdonosoknak.

Ha már készen áll a szivattyú a kert öntözéséhez, Ön pedig már alig várja, hogy végre kényelmesen láthassa el a birtokán levő növényeket vízzel, akkor itt az ideje, hogy végre meg is valósítsa mindezt. A forró nyári időszakban viszont igen sarkalatos kérdés, hogy mikorra érdemes időzíteni ezt a tevékenységet. Hiszen egy nem megfelelő napszakban végzett öntözés akár a növények megbetegedését, pusztulását is okozhatja. Pontosan ezért összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tudnivalókat a kert vízellátásával kapcsolatban.

Fúrt kúthoz keres megfelelő szivattyút? Akkor joggal merül fel a kérdés, hogy vajon pontosan milyen szerkezetre van szükség ahhoz, hogy a megfelelő vízmennyiséget tudja kinyerni a kútból úgy, hogy a szivattyú is hosszú életű legyen. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudnia, mielőtt megvásárolja az ideális berendezést a fúrt kúthoz.

A tavasz mindig komoly fordulópont a szivattyú tulajdonosok életében, hiszen ebben az időszakban számos fontos tennivaló vár ránk mind a beüzemelés, mind pedig az üzemben tartás során. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen történjen, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tavaszi tudnivalókat, amelyeknek utána egész szezonban nagy hasznát veheti.

Egy nagyobb telek esetében időről időre igen nagy fejfájást tud okozni a vízellátás kérdése. Hiszen ha sok öntözésre váró növény van egy nagy méretű területen, akkor bizony érdemes beruházni egy búvárszivattyúra. Különösen abban az esetben, ha van a közelben egy tökéletes víznyerőhely. Így nem kérdés, hogy egy szivattyú segítségével könnyedén áthidalhatja ezt a problémát. Természetesen mindez csak abban az esetben igaz, ha megfelelő teljesítményű és minőségű szerkezetet választ. A döntésben segítünk Önnek!

Adott egy terület, ahol időről időre mindenképpen meg kell öntözni a növényeket. Ön miként kezd hozzá a feladathoz? Ha minden alkalommal igen sok időt tölt a slag húzgálásával és nagy fejtörést okoz egyenletesen megöntözni a legtávolabbi részeket is, akkor bizony ott nagy szükség van egy minőségi kerti szivattyúra.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu