Vízóra és kiegészítők

Az órák almérőként haszálhatók!
Főmérőként való használatuk feltételeiről érdeklődjön a helyi vízműnél.

Ha nagyon egyszerűen akarunk fogalmazni, a vízórák az adott helyen történő ivóvíz fogyasztás mérésére szolgálnak. Vagyis megmutatja, adott idő alatt mennyi víz fogy el az otthonában. Ez ebben a formában igen egyszerűen hangzik, ám fontos tudni, hogy ezen belül igen sokféle variáció és típus létezik közöttük, amelyek között mind más szerepet tölt be és eltérő területeken állják meg a helyüket. Kínálatunkban talál aknába szerelhető és lakásba készült vízórákat is, különböző méretű hollanderekből sincs hiány. Vagyis ha vízórára vagy hozzá megfelelő speciális csavarra van szüksége, most a legjobb helyen jár.

Egy vízóra megvásárlása és beszerelése rendszerint hosszú távú befektetés, vagyis érdemes olyan szerkezetet és alkatrészeket választani, amelyek biztosan nem hagyják cserben tulajdonosukat néhány hét vagy hónap használat után. Ráadásul lényeges az is, hogy speciálisan az adott helyre készült, ideális méretű vízórát vásároljon, hiszen csak így lesz hosszú távon is zavartalan a vízfogyasztás mértéke, legyen szó kül-vagy beltérről, hideg- vagy meleg vízről. Kínálatunkban mindent megtalál, amire szüksége lehet.

A lakásba szerelhető vízórák között is többféle típus létezik

Nincs olyan otthon, ahol ne lenne szükség vízórára. Akár új lakóhelyét szerelné fel egy mérőszerkezettel akár lecserélné a meglévőt, fontos tudni, hogy a lakásba szerelhető szerkezetek között alapvetően megkülönböztetünk hideg, valamin meleg víz mérésére alkalmas szárazon futó, egysugaras lakásvízmérőket. A kínálatunkban található termékek mindegyike mágnesvédő gyűrűvel, réz védőkupakkal, modulátor tárcsával, nano bevonattal, valamint kijelző páratörlővel felszereltek, így biztos lehet abban, hogy hosszú távon is kiszolgálják ezek a mérőeszközök. Természetesen mindezek többféle átmérővel állnak rendelkezésre, vagyis biztosan megtalálja Ön is az otthonába legideálisabb vízórát.

Az aknába szerelhető vízórák is hosszú élettartamúak

E termékek kapcsán joggal merül fel a kérdés, mégis hogy nem megy tönkre egy nyirkos, az időjárás viszontagságainak is kitett aknában a vízóra az évek során? A helyzet az, hogy a kínálatunkban található szárazon futó vízmérőkben magát a mérőszerkezetet egy kapszulában helyezték el, így ez a felépítés meggátolja a vízben lebegő szennyeződések nem megfelelő helyre jutását. Ezeket a típusokat kifejezetten változó vízminőségű helyekre ajánljuk. Emellett a kínálatunkban szerepelnek nedvesen futó aknába szerelhető vízórák is, amelyek többsugaras, impulzusadásra előkészített, menetes szerkezetek, amelyek így a leolvasás menetét is egyszerűbbé teszik. Ráadásul ezek a nedvesen futó vízmérők robosztus felépítésüknek köszönhetően manipuláció biztosak, illetve a kis csapágyterhelés miatt hosszabb élettartamúak is, vagyis biztos lehet abban, hogy nem néhány hónapig szolgálja majd ki ez a szerkezet.

Ne feledkezzen meg a hollanderekről sem!

A hollanderek - vagy más néven hollandi anyák - tulajdonképpen olyan anyacsavarok, amelyeket csak az egyik oldalról lehet feltekerni a menetre, ugyanis a másik oldalon ezt a műveletet egy befelé forduló perem akadályozza. Fontos tudni, hogy ezeket a termékeket minden esetben párban tudja megvásárolni és nem tartozéka sem a lakásba, sem pedig az aknába szerelhető vízóráknak, vagyis ezt külön szükséges beszerezni. Mivel ezek az apró csavarok hőállóságot és nyomásállóságot biztosítanak, biztos lehet abban, hogy intenzívebb terhelések esetén is megfelelően, a szivárgás veszélye nélkül tartanak. Vagyis ha megtalálta az Ön vízórájához ideális méretet, akkor nem kell többé aggódnia gyakori használat esetén sem egy esetleges meghibásodás miatt.

Ha úgy érzi, nem tudja megállapítani, milyen vízórát vagy hollandert válasszon, mindenképpen kérje ki egy szakember véleményét. Ugyanis ha nem megfelelő szerkezetet vagy alkatrészt választ, számos hibalehetőség ütheti fel a fejét, amely csak akkor derül ki, ha már megvásárolta és beszereltette a szerkezetet. Amennyiben kérdése van, vegyen fel a kapcsolatot velünk és örömmel segítünk!

Az oldal tetejére