Bimetál hőmérők

   
Saját gyártású, egyedi igényekre szabható hőmérőinkről  részletes leírásokat talál weboldalunkon:   www.biterm.hu

A bimetál hőmérők az élet számos területén biztosítják a különböző rendszerek megfelelő és zavartalan működését. Így találhat a kínálatban kemencehőmérőket, klímatechnikához alkalmas szerkezeteket, de a fűtéstechnika, valamint a szolárrendszerek terén is van szerepe ezeknek bimetál hőmérőknek. Az alap mindenhol ugyanaz, ugyanakkor minden téren rendelkezik az adott feladathoz szükséges extrákkal, amellyel megkönnyíti az Ön életét is.

Rendezés:

Sütőhőmérő 0-300°C

Utolsó 1 db raktáron
3.600 Ft

Legyen szó olyan hűtést igényelő iparágról, mint például a klímatechnika vagy éppen az ellenkezőjéről és beszéljünk fűtéstechnikáról, szolár rendszerekről vagy kemence – vagy grillhőmérőkről, a bimetál hőmérők minden téren az Ön segítségére lesznek. Nagyon sokszor fontos tudni, hogy pontosan milyen hőmérséklet van egy adott rendszeren belül. Ugyanolyan lényeges ez egy kemence belsejében, mint egy napelem vagy akár egy szigetelt tartály esetében. Ezek a hőmérők abban segítenek Önnek, hogy pontos képet kapjon azokról a területekről, ahova egyébként nem látna be. Ráadásul mivel ezeket a bimetál hőmérőket az adott térnek megfelelően tervezték, nem kell aggódni amiatt sem, hogy gyorsan tönkremennek a szélsőséges hőmérsékletek miatt.

Erre alkalmasak a klímatechnikában használható bimetál hőmérők

A klímatechnika területén használható bimetál hőmérők méréstartománya jellemzően -30 és + 50˚C között mozog. Természetesen nem kell aggódni a használat közbeni sérülés miatt, ugyanis a beépített saválló védőcsőnek köszönhetően a közeggel csak maga a védőburkolat érintkezik. Ha pedig például szükség van egy ellenanya vagy egy közdarab pótlására, webáruházunkban beszerezheti a megfelelő alkatrészeket is.

Ebben segítenek a fűtés – és szanitertechnika területére készített bimetál hőmérők

A 0 +120˚C-os bimetál hőmérőket szigetelt tartályok, vagy fűtési rendszerek hőmérsékletének mérésénél alkalmazzuk. Választhat frontgyűrűvel vagy védőcsővel felszerelt változatot is. Fontos tudni, hogy a legpontosabb értékeket a keringtetett vízzel közvetlenül érintkező mérő adja, így érdemes erre tökeredni a feladatnak megfelelő típus segítségével.

Így segítenek a bimetál hőmérők szolár rendszerek esetén

A 0 és +220˚C között alkalmazható bimetál hőmérőket többek között füstgáz vagy szolár rendszerek hőmérsékletének mérésére alkalmazzák. Mivel egyre elterjedtebb hazánkban is a megújuló energiaforrások használata, fontos tényezővé váltak az e téren használható bimetál hőmérők is. A napenergia felhasználásánál a napkollektor a 180-200˚C-ot is, elérheti, ezért van szükség ilyen nagy tartományban mozgó mérőeszközökre, melyek igazán extrém helyzetekben is megállják a helyüket.

Így segítenek az ételek elkészítésénél a kemence – és grillhőmérők

Cégünk új fejlesztése a szélesebb hőmérséklet tartományban alkalmazható 0-600C-os kemencehőmérő. Ez a típusú bimetál hőmérő gyorsabban reagál, így hamarabb kapunk információt, megfelelő-e már a hőmérséklet a kemencében az adott ételhez. Modern kialakításának hála, ha cserélni kell a meglévő hőmérőt, nem lesz szükség a kemence átalakítására. A magasabb hőmérséklet tartománynak köszönhetően pedig hosszabb a hőmérő élettartama. Lényeges, hogy a hőmérőt csak a tűz leégése után helyezzük a kemencébe, így kapunk ugyanis pontos adatokat. A grill hőmérő terén hasonló a helyzet, ebben az esetben a tartomány, amelyben a mérő mozogni tud 0-400˚C közé esik.

Mitől olyan különlegesek a bimetál hőmérők?

A kérdés jogos, a válasz pedig nagyon egyszerű. Ezeknek a hőmérőknek a lényege, hogy két különböző, megfelelő anyagú fémszál összehegesztésével hozzák létre őket és ebben rejlik a titkuk is. Ugyanis ennél az összeillesztésnél létrejön egy úgynevezett melegpont, valamint egy hidegpont is. Így lehetséges az, hogy a komoly mínuszok mellett igen magas plusz hőmérsékleteken is képes mérni egyazon szerkezet anélkül, hogy megsérülne vagy tönkremenne. Így legyen szó munkáról vagy akár ház körüli teendőkről, egy megfelelő bimetál hőmérő mindig nagy segítség lehet, legyen szó fűtésről, klimatizálásról vagy akár szolár rendszerekről.

Az oldal tetejére