Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Szivattyúvezérlés, motorvédelem, szivattyú alkatrész, kiegészítők

Ha szivattyú vásárlásán gondolkozik vagy már egy ilyen szerkezet büszke tulajdonosa, bizony gondolnia kell arra is, hogy előbb-utóbb szüksége lesz különböző kiegészítőkre, szerelvényekre, vezérléshez kapcsolódó nyomáskapcsolóra, esetleg a védelmet szolgáló berendezésekre is. Ezek egy részét praktikus okokból, más részét karbantartás kapcsán lesz érdemes beszerezni. Nem beszélve arról, hogy időről időre a szervizt is ajánlott felkeresnie akkor is, ha semmilyen gondja nincs a szivattyúval, hiszen egy általános ellenőrzéssel nagyban növelhető a szerkezet élettartama. Ezen az oldalon mindent megtalál, ami a fentiekhez szükséges.

Bármilyen feladatra is vásárolta a szivattyút, általánosan elmondható, hogy fontos figyelemmel kísérni a különböző kiegészítők és szerelvények állapotát, valamint az sem árt, ha felszerel egy nyomásérzékelőt vagy beszerez egy motorvédelmi vagy szárazon futás elleni védelmi kapcsolót. Mindemellett a szervizelésben is tudunk segíteni, legyen szó meghibásodásról vagy általános karbantartásról.

Szivattyú kiegészítők, szerelvények

Itt megtalál mindent, a legkisebb alkatrészektől a komolyabb kiegészítőkig, amelyekre szüksége lehet hosszú távon egy szivattyú üzemeltetése kapcsán. A kínálatban többek között gázolajszivattyú tartozékok, tömlők, flexibilis csövek, fittingek, úszókapcsolók, tartályok, tartálybelsők, menettömítések, valamint szűrők és betétek is helyet kaptak. Ezekre rendszerint egy-egy kopás, elhasználódás vagy meghibásodás kapcsán lehet szükség, ugyanis egy ilyen kiegészítő vagy szerelvény beszerzése nagyban megnövelheti a szerkezet élettartamát.

Szivattyúvezérlés

A szivattyúvezérlés eszközei között leginkább olyan szerkezeteket talál, amelyek a szerkezet védelmét szolgálják számos különböző téren anélkül, hogy Önnek manuálisan ki és be kellene kapcsolnia bármit. A különböző motorvédők elsősorban villamos motorok be- és kikapcsolására, valamint túlterhelés elleni védelemre szolgálnak. A védendő motor névleges üzemi áramát a készülék beállítási tartományán belül, a homlokoldalon található forgatógombbal folyamatosan lehet állítani. A szivattyú egy nyomáskapcsolóval kiegészítve váltja be igazán a hozzá fűzött reményeket, hiszen képes a rendszer automatizálására. Ezzel pedig időt spórol Önnek és megkíméli attól, hogy minden reggel és este a saját kezével kelljen ki-és bekapcsolni a szivattyút.

Ha betartja a használati útmutatóban, valamint az oldalunkon leírtakat, akkor nem okoz majd problémát beüzemelni a szivattyú nyomáskapcsolót. Egy kis gyakorlattal ugyanis könnyedén beállítható a be – és kikapcsolási nyomás értéke. Amennyiben pedig a szivattyúja nem tartalmazza a szárazon futás elleni védelemhez kapcsolódó berendezést, mindenképpen érdemes beszereznie egyet, hiszen ellenkező esetben van esély arra, hogy a szivattyú tönkremegy, ha üzemelés közben valamiért nem éri el a megfelelő folyadékszintet. Ugyanis ha a készülék szárazon fut, nagyon hamar tönkre mehet. Ezért van szükség a védelmi rendszerre, amelyek többféle formában is elérhetők.

Szerviz

Amennyiben rendellenes működést érzékel és úgy ítéli meg, meghibásodott a szivattyúja, bátran fordulhat hozzánk ilyen esetben is. Ugyanakkor lényeges hozzátenni azt is, hogy ha szivattyú megfelelően van elhelyezve és használva, és hibátlanul működik, akkor is érdemes kétévente szervizbe vinni. Ugyanis minél bonyolultabb egy készülék, a sok mozgó, forgó alkatrész miatt annál több a meghibásodási lehetőség.

Ezt meg lehet előzni a rendszeres ellenőrzéssel, melynek alkalmával a szakemberek megvizsgálják az alkatrészek kopottságát, ellenőrzik a leginkább sérülékeny részeket. Ilyen módon minimális összeg ráfordításával is jelentősen növelhető a szivattyú élettartama, ráadásul e téren is tudunk Önnek segíteni. Mindemellett kiemelendő, hogy a szükséges alkatrészeket szintén beszerezheti tőlünk. A szivattyúk felújítását mindig az előzetes hibafeltárás, majd ajánlatadás alapján végezzük. A beépített alkatrészekre hat hónap garanciát vállalunk.

Abban az esetben is állunk rendelkezésére, ha a fentiekkel kapcsolatban kérdése merült fel, hiszen szakembereink azon dolgoznak, hogy Ön kényelmesen és eredményesen használhassa szivattyúját.

Az oldal tetejére