Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Nyomásmérő óra kínálatunk

A nyomásmérők fontos eszközök a műszaki és ipari területeken. Ezek a készülékek lehetővé teszik, hogy pontosan mérhető és monitorozható legyen a különböző rendszerekben és berendezésekben uralkodó nyomás. A szivattyúk, csövek, tartályok és egyéb eszközök működése és hatékonysága szorosan összefügg a nyomás pontos mérésével és szabályozásával.

A nyomásmérők alkalmazása különböző ipari és műszaki területeken széleskörű. Például az autóiparban használják a motorok, gumiabroncsok és fékrendszerek nyomásának ellenőrzésére. Az élelmiszeriparban pedig fontos szerepük van az élelmiszerbiztonság és minőség ellenőrzésében. Emellett gyakran használják vízellátó rendszerekben, fűtési és hűtési rendszerekben, valamint gyártási folyamatokban is.

A megfelelő nyomásmérő kiválasztása és rendeltetésszerű használata elengedhetetlen a pontos mérések és az optimális rendszerüzemeltetés érdekében. A minőségi nyomásmérők hosszú élettartamot és megbízható működést biztosítanak, így érdemes gondoskodni róluk és rendszeresen karbantartani őket.

Nagyobb mennyiség esetén kérje ajánlatunkat!

Rendezés:

Mi az a manométer és miért van rá szükség?

Amikor mamométerről beszélünk, akkor tulajdonképpen egy olyan mechanikus mérőeszközről van szó, amely folyadékok vagy gázok nyomásának mérésére alkalmas. Mivel rendszerint minden típusú nyomásmérőnek más-más hétköznapi elnevezése van, ezzel a gyűjtő fogalommal ritkán találkozunk, pedig olyan mindennap használatos eszközök is ide tartoznak, mint például a vérnyomásmérő, a barométer vagy akár a víznyomás mérésére alkalmas glicerinek, üzemi vagy házi vízellátókhoz készült mamométerek. Az utóbbiak igen jó szolgálatot tesznek akkor, ha szivattyút használ a kertje öntözéséhez vagy akár a háza vízellátásához.

A közvetett elven működő manométernek számos előnye van

Közvetett elven működik minden olyan nyomásmérő, amely jelzi a nyomás értékét, egy ilyen szerkezetnek pedig számos előnye van. Léteznek glicerin csillapítású változatok, melyek ellenállnak a mechanikai rezgéseknek. Igen széles mérési tartománya 20 mbártól több ezer bárig, amely garantálja a pontosságot. Amennyiben kültéren használjuk, javasolt a rozsdamentes házba épített nyomásmérő, mely ellenáll a korróziónak. Beszerelése és beüzemelése egyszerű, hosszú élettartamú szerkezetekről beszélünk és a pontosság miatt sem kell aggódnia.

A glicerines manométerek speciális esetekben tesznek jó szolgálatot

Amennyiben működés közben számítani lehet arra, hogy impulzusszerű, vagy hirtelen nyomáskiugrás előfordulhat akkor érdemes olyan mérőt választani, amely esetében manométerházat glicerinnel töltik a lengések csillapítására. Vagyis amennyiben várható ilyen szituáció, mindenképpen a glicerines szerkezetek között ajánlott szétnézni.

A szivattyú automatizálásnál is szerepe van a mamométernek!

Olyan esetekben, amikor valami miatt nem megoldható a szivattyú kézi ki-bekapcsolása, akkor meg kell oldani a vezérlést, vagyis a a szivattyú automatizált ki-be kapcsolását, amelyre az egyik megoldás a hidrofor tartály és a nyomáskapcsoló használata. Ilyenkor a nyomáskapcsoló két megadott nyomásérték között fogja ki-és bekapcsolni a szivattyú motorját. A maradéktalan működéshez érdemes egy nyomásmérő órát is felszerelni, mely segíti a beállítást, ha módosítani akarunk a nyomáskapcsoló gyárilag beállított értékén.

A házi vízellátó rendszerek esetében sem szabad megfeledkezni a nyomásmérésről!

Bár egy szimpla kert öntözéséhez, a gyep rendben tartásához vagy egy focipálya vízzel való ellátásához alapvetően elegendő a 1,5-2,8 bar közötti teljesítmény, ám másképp fest a helyzet akkor, ha például alkalmanként használható hétvégi házát látná el vízzel, sőt, ez az arány még magasabb akkor, ha otthona és ott élő családja számára biztosítaná a folyamatos vízellátást a mindennapok során úgy, hogy nem csatlakozik a központi hálózathoz. Vagyis a házi vízellátó rendszerek esetében is elengedhetetlen egy megbízható mamométer használata, hiszen ilyen helyzetben kiemelten számít, mennyi a nyomás mértéke. Egy megbízható nyomáskapcsoló segítségével mindig tudni fogja, megfelelő-e a nyomás és alkalmas-e arra, hogy a szükséges vízellátás adott legyen az ingatlanban.

Mivel két eset sem egyforma és kis eltérés is sokat számít, a manométerek különböző nyomásértékkel rendelhetők, amelyeket webáruházunkban kényelmesen kiválaszthat és megvásárolhat ide kattintva. 

Ha úgy érzi, nem biztos abban, hogy milyen nyomásmérőre van szüksége, mindenképpen kérje ki egy szakember véleményét. Ugyanis ha nem megfelelő szerkezetet választ, számos hibalehetőség ütheti fel a fejét, amely csak akkor derül ki, ha már megvásárolta és beszereltette a nyomásmérőt. Amennyiben kérdése van keressen minket bizalommal!

Az oldal tetejére