Szivattyú alkatrész

Alkatrész vásárlása előtt mindenképpen ellenőrizze szivattyúja pontos típusát!
A szivattyúra vonatkozó legfontosabb adat a gyártó és a típus. Ezt az információt a szivattyú elektromos kábel bekötésére használt  kapocsfedelén találjuk:


 
Amennyiben mégsem egyértelmű, készítsen fotót a kapocsfedélről, melyet egy levélhez csatolva küldjön el e-mail címünkre, így kollégánk fel tudja venni Önnel a kapcsolatot. Ha pedig személyesen fárad be üzletünkbe, a legegyszerűbb, ha magával hozza a kapocsfedelet.

Cégünk a következő gyártók szivattyúinak alkatrészeit forgalmazza. Kattintson a logóra és kiválaszthatja szivattyúját.

Nem véletlen, hogy webáruházunkban nem csupán szivattyúkat, de a különböző márkákhoz való alkatrészeket is árulunk, hiszen óhatatlan, hogy több éves működés során elkopnak vagy meghibásodnak az egyes apró részek. Ilyenkor nem szükséges új berendezést vásárolni, egyszerűen ki kell cserélni a kérdéses részt. Ha most azt gondolja, hogy ez mind szép és jó, de elképzelése sincs arról, hogy vajon miként kellene hozzákezdeni a művelethez és abban sem biztos, egyáltalán mire lenne szüksége, tudunk segíteni! Egy szivattyú használata nagyon praktikus, legyen szó egy kisebb kert vízellátásáról vagy nagyobb méretű birtok öntözéséről. Pontosan emiatt dühítő, ha valami miatt meghibásodik a szerkezet. Persze ilyenkor sem kell kétségbe esni, hiszen jó eséllyel van megoldás a problémára, ugyanis Önnek minden bizonnyal egy megfelelő alkatrészre van szüksége.

Mire érdemes odafigyelni szivattyú alkatrész vásárlásánál?

Alkatrész vásárlása előtt mindenképpen ellenőrizze szivattyúja pontos típusát, ugyanis az alkatrészeknek milliméter pontosan kell illeszkedni, nem elég ha „nagyjából” jók. Mivel csak az általunk forgalmazott szivattyúkhoz való alkatrészeket tartjuk raktáron, ezért lehetséges, hogy a webshopon nem találja az Önnek megfelelő alkatrészeket. Ebben az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi utána fogunk nézni, tudunk-e alkatrészt rendelni az Ön szivattyújához. A szivattyúra vonatkozó legfontosabb adat a gyártó és a típus, ha nem boldogul a választékkal, az elektromos kábel bekötésére használt kapocsfedélről leolvashatja ezeket az információkat. Ezek alapján pedig már mi is tudunk Önnek segíteni a választásban. Amennyiben mégsem egyértelmű, készítsen fotót a kapocsfedélről, melyet egy levélhez csatolva küldjön el e-mail címünkre, így kollégánk fel tudja venni Önnel a kapcsolatot. Ha pedig személyesen fárad be üzletünkbe, a legegyszerűbb, ha magával hozza a kapocsfedelet.

Honnan tudhatja, hogy gond van a szivattyúval?

Normális működés esetén a szivattyúnak csak motorhangja van, nem "visít", és a szivattyú a tengelyénél nem csepeg. Amennyiben bármilyen, rendellenes működésre utaló jelenség merül fel, a szivattyút érdemes azonnal szervizbe vinni, hiszen ezzel megelőzhető egy komolyabb meghibásodás.

Melyek a leggyorsabban kopó alkatrészek?

Vannak olyan alkatrészek, amelyek a használat során sokkal gyorsabban kopnak, mint más társaik. Pontosan ezért van az, hogy ha ezekre odafigyel és időről időre kicseréli, akkor megelőzheti például a jóval költségesebb újratekercselést is. Mivel a sok párától a csapágy képes megszorulni, ez által lassítja a forgórészt. A tekercsben nagyobb áram keletkezik, a tekercs túlmelegszik és menetzárlatos lesz, így erre a részre érdemes időről időre kiemelt figyelmet fordítani. A másik ilyen a tengelytömítés, amely folyamatosan kopik. Ha pedig nem tömít rendesen, a szivattyúba tengelyirányból víz folyhat be, amely szintén a tekercs zárlatos meghibásodásához vezet.

Laikusként ne próbálja meg szétszerelni!

Ha nem érzi úgy, hogy pontosan tudja, mikor hova nyúl a szivattyú szétszerelése során, érdemes szakember segítségét kérnie az alkatrész cseréhez. Hiszen egy rossz mozdulattal kárt tehet a szerkezetben, ami adott esetben sokkal magasabb költséget is jelenthet, nem beszélve arról, hogy hibás működéshez is vezethet. Egy hozzáértő segítségével viszont nem kell amiatt aggódnia, hogy nem pontosan illeszkedő alkatrészt választ, mint ahogy az sem okoz többé fejfájást, hogy biztosan megfelelően szerelte-e össze a berendezést!

Érdemes időről időre szervizbe vinni!

Ha a szivattyú megfelelően van elhelyezve és használva, és hibátlanul működik, akkor is érdemes 2 évente szervizbe vinni. Minél bonyolultabb egy készülék, a sok mozgó, forgó alkatrész miatt annál több a meghibásodási lehetőség. Ezt meg lehet előzni a rendszeres ellenőrzéssel, melynek alkalmával a szakemberek megvizsgálják az alkatrészek kopottságát, ellenőrzik a leginkább sérülékeny részeket. Ilyen módon minimális összeg ráfordításával is jelentősen növelhető a szivattyú élettartama.

Az oldal tetejére