Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Hőmérséklet- és páramérés, szabályozás

Számos olyan élethelyzet és munkakör létezik, ahol igen fontos szerepet kap az aktuális hőmérséklet pontos ismerete. Természetesen nem mindegy, milyen tevékenységről van szó, mint ahogy a körülmények is igen sokat számítanak. Pontosan ezért kínálunk ebben a kategóriában ilyen sokféle hőmérőt, amelyek bel-és kültéren, valamint ipari és otthoni felhasználásra is alkalmasak.

Rendezés:

Bimetál hőmérők

Akár hűtést igényelő iparágról, akár fűtéstechnikáról van szó, a bimetál hőmérők minden téren az Ön segítségére lesznek. Akkor érdemes ilyen szerkezetet választania, hogy nagyon fontos tudnia, hogy pontosan milyen hőmérséklet van egy adott rendszeren belül. Lehet ez egy kemence, egy szigetelt tartály belsejében, de egy napelemnél is igen nagy hasznát veheti. Ezek a hőmérők abban segítenek Önnek, hogy pontos képet kapjon azokról a területekről, ahova egyébként nem látna be. Ráadásul mivel ezeket a bimetál hőmérőket az adott térnek megfelelően tervezték, nem kell aggódnia amiatt, hogy esetleg gyorsan tönkremennek a szélsőséges értékek miatt.

Digitális hőmérők

Akár digitális maghőmérőkről, infra hőmérőkről vagy tapintó hőmérőkről legyen szó, biztos lehet abban, hogy hála a digitális technológiának, teljesen pontos értékeket kap, így nem kell aggódnia egy a fals értékek vagy valamilyen esetleges tévedés miatt.

Csőtermosztátok

A csőtermosztátok szondája egy csőhüvely, mely a csővezetékbe vagy bojlerbe merülve közvetlenül érzékeli az itt áramló vagy éppen álló közeg hőmérsékletét. Hőfokváltozás hatására a beállított hőmérsékletnél feszültségmentes elektromos záró/nyitó kontaktust biztosít.

Keltető hőmérők és hőmérséklet szabályzók

Egy keltetőgép használata esetén az egyik leglényegesebb tényező a hőmérséklet, amely hatással van a művelet sikere. Az ideális belső hő ugyanis nagyon lényeges ahhoz, hogy minél magasabb kelési arányt tudjon elérni. Ebben segítenek a kínálatunkban megtalálható keltető hőmérők, valamint a hőmérsékletet szabályozó berendezéseink is. Utóbbi segítségével a kívánt hőfokon lehet tartani a tojásokat. Ezeknek a szerkezeteknek a szigetelt érzékelő szenzorjának köszönhetően a berendezések termosztátja alkalmas közvetlenül a levegő hőmérsékletének szabályozására is. A hőmérséklet rendszerint -50 és 99,9°C között szabályozható, 0,3 tizedtől egészen 10°C-os tűréshatárral.

Hűtőhőmérők

Ma már szinte nincs olyan hűtő-vagy fagyasztó berendezés, ahol ne lehetne állítani a hőmérsékletet. Ettől függetlenül azonban a pontos hőmérsékletet nem feltétlenül ismerjük, ugyanis ez igen sok tényezőtől függhet. Ha nem szeretne a megérzéseire hagyatkozni és jó lenne biztosnak lenni abban, hogy a hűtőbe tett finomságok nem romlanak meg, akkor érdemes beszereznie egy hűtőhőmérőt, amellyel folyamatosan ellenőrizheti, hány fok is van a fridzsiderben. Amellett, hogy mindez egy háztartásban is nagyon fontos, lényeges egy étterem konyhájában vagy más olyan üzletben, ahol élelmiszert tárolnak.

Kültéri hőmérők

Ezeket a kültéri szerkezeteket főként otthoni használatra ajánljuk, ugyanis bár annyira nem pontosak, mint a digitális hőmérők, az aktuális hőmérséklet megállapításához tökéletesek. Így mindi tudni fogja, éppen hány fok van odakinn.

TESTO okosérzékelők

A TESTO család tagjai olyan változatos mérési célra használható mérőműszerek, melyek egy okostelefonra vagy tabletre letöltött applikációval együtt használhatók, így nagyon praktikusak, az eredmények pedig azonnal láthatók az okoskészüléke kijelzőjén. Mindemellett kiemelendő az is, hogy a mérési eredmények táblázatos és grafikonos formában is megjeleníthetők, a mérési jegyzőkönyv pedig e-mailben is továbbítható, így ipari körülmények között is nagyon praktikus. Páratartalom mérők, szabályzók Egy páratartalom mérőnek igen sok helyen veheti hasznát a saját otthonában de ipari felhasználás esetén is. A szerkezet segítségével ugyanis pillanatok alatt megtudhatja milyen magas az adott helyiségben a relatív páratartalom, ezzel pedig számos kellemetlenségtől óvhatja meg magát és berendezéseit.

Szén-monoxid jelzők

Különösen a téli időszakban jellemzőek a szénmonoxid-mérgezés miatti balesetek. Ez abban az esetben következhet be, ha a kazánnal vagy a kéménnyel valamilyen probléma van. Sajnos a meghibásodást sokszor a lakók észre sem veszik, hiszen a szén-monoxid egy színtelen és szagtalan gáz. Ezért kiemelten fontos a megfelelő szén-monoxid jelző használata.

Szobatermosztátok

Egy szobatermosztát használata mindig praktikus, akár a mechanikus, akár a digitális típust választja, ugyanis segítségükkel egyszerűen be tudja állítani az ideális hőmérsékletet otthonában. A digitális változatok esetén az aktuális hőfokról is kényelmeseb tájékozódhat.

Természetesen ha elbizonytalanodott valamelyik termék kiválasztása kapcsán vagy kérdései lennének, javasoljuk először olvassa el a Gyakran Ismételt Kérdéseket, de bátran felkeresheti kollégáinkat

Az oldal tetejére