Termékek Menü
   

Ezért jó választás a Pedrollo kerti szivattyú!

Adott egy terület, ahol időről időre mindenképpen meg kell öntözni a növényeket. Ön miként kezd hozzá a feladathoz? Ha minden alkalommal igen sok időt tölt a slag húzgálásával és nagy fejtörést okoz egyenletesen megöntözni a legtávolabbi részeket is, akkor bizony ott nagy szükség van egy minőségi kerti szivattyúra.

Hiszen a növényeknek minden csapadékmentes időszakban szükségük van arra, hogy megfelelő mennyiségű vízhez jussanak. Ellenkező esetben könnyen kiszáradnak vagy megbetegszenek. Ugyanúgy igaz ez egy kertre, egy mezőgazdasági területre, valamint akár egy sportpályára is. Ha már keresgélt a szivattyúk között, Ön is láthatta, mekkora választék áll rendelkezésre, amelyből az ember választhat. Laikusként nem egyszerű feladat megtalálni a minden szempontból ideális szerkezetet, hiszen a teljesítmény és a minőség mellett nyilván mérvadó az ára is. A Pedrollo szivattyúkban az a jó, hogy egy ilyen termék megvásárlása esetén biztos lehet abban, hogy hosszú távú, igen jó befektetést csinált.

Mit érdemes tudni a gyártóról?

Az olasz Pedrollo ma az elektromos szivattyúgyártó vállalatok közül a világ egyik legjelentősebb szereplője. Célja évtizedek óta ugyanaz: szeretnék megoldani a vízhiányt és segíteni a „kék arany” továbbításában olyan területeken is, ahol egyébként az nem jellemző. Ez a filozófia a márka történetéből ered, ugyanis amikor még 1974-ben Silvano Pedrollo, a cég alapítója Dubaiba látogatott, azt tapasztalta, hogy a víz ára magasabb volt, mint a kőolajé. Ekkor úgy érezte, hogy az emberek már úgy tekintenek a vízre, mint egy véges erőforrásra, amely egyszer csak megszűnik majd létezni. Mindez nagyon mélyen érintette a szakembert, aki ekkor azonnal olyan befektetőket kezdett keresni, akik érdeklődést mutattak a modern szivattyúrendszerek iránt, melyeket tervei szerint Olaszországban szeretett volna legyártani, sőt külön piacot is álmodott e termékek számára. Mi sem volt meggyőzőbb az arab országok képviselőinek, mint mikor Pedrollo elmondta nekik, hogy a szivattyúk segítségével arra is van lehetőség, hogy a víz egyszerűen eltörjön a sivatag homokjából, amely addig szinte elképzelhetetlen volt a számukra. Ekkor alapította meg a máig létező egyik legjelentősebb elektromos szivattyúgyártó vállalatot, amely azóta is kitart céljai mellett. Sokak szerint Pedrollo nélkül a gazdag arab országok sem tarthatnának ott, ahol ma.

A Pedrollo missziója

Bár nem mindennapi, hogy egy szivattyúgyártó cég mögött ennyi társadalmi felelősségvállalás és cél legyen, mégis a Pedrollo tulajdonképpen egyfajta missziót is végrehajt. Hiszen olyan embereknek adják vissza a reményt, akik talán már réges-rég lemondtak róla. A szivattyúk által felszínre hozott víz újra élettel tölti meg a kerteket, a mezőgazdasági területeket és a kiszáradt kutakat egyaránt. Gyakran hangsúlyozzák, hogy a csupán anyai érdekek mentén szerveződő üzletpolitikai nem fér össze ennek a cégcsoportnak a filozófiájával. Ahogy ők fogalmaznak, a szivattyú csak egy eszköz, a szivattyútechnológia pedig az út, ahhoz a rendkívüli erőforráshoz, amely az egyik legfontosabb az életben. Nem véletlen tehát az sem, hogy a nyereséget a vállalat egy az egyben visszaforgatja a vállalatba, tovább fejlesztve ezzel azt. Ennek és a sok profi szakembernek köszönhetően a Pedrollo folyamatosan fejlődik, ami a termelési kapacitás arányos növekedésével is jár. Olyannyira, hogy a gyárból évente átlagosan kétmillió új szivattyú készül el és indul el rendeltetési helyére, hogy elvégezze a rá szabott feladatát.

Mit érdemes tudni a Pedrollo által gyártott szivattyúkról?

A Pedrollo szivattyúk alapvetően a tiszta víz, valamint az alkatrészekre kémiailag semleges folyadékok szivattyúzására és továbbítására alkalmasak. Emellett bizonyos modellek akár nagy mennyiségű levegőt vagy gázt tartalmazó víz felszívására is képesek. Mindezekkel együtt a felhasználási körül igen széleskörű. Megbízhatóságuknak és elérhető áruknak köszönhetően sokan választják lakossági felhasználásra is, megoldva így például a gyep vagy a díszkertek öntözését. Emellett nagy segítség egy ilyen szerkezet a mezőgazdaságban dolgozók számára is, ugyanis így a legnagyobb nyári hőségben és az esőmentes időszakokban sem kell aggódni a termés miatt, egyszerűen csak be kell üzemelni a szivattyút. Mindezek mellett alkalmasak nagyobb méretű kertek, birtokok vagy például sportpályák öntözésére is.

Hogy válassza ki az Ön számára megfelelő szivattyút?

Ha kedvet kapott a vásárláshoz, fontos tudnia, hogy ahogy fentebb már említettük, a Pedrollo márkák között számos különböző szivattyút talál, így érdemes a választás előtt felmérnie, pontosan mire is van szüksége. Amennyiben egy kisebb kert vagy telek öntözésére használná a szivattyút, alacsonyabb motor teljesítményű és kisebb méretű szivattyú is elég lesz a feladat ellátásához. Viszont ha nagyobb területet szeretne vízzel ellátni, akkor mindenképpen magasabb motor teljesítményre, valamint nagyobb mértékű maximális emelési és szívási magasságra lesz szüksége. Ezen információk alapján máris szelektálhat a termékek közül és egyszerűbben találhat rá arra a szivattyúra, amely innentől kezdve évekig a segítségére lesz majd.

Mi garantálja, hogy néhány év múlva nem megy tönkre a Pedrollo szivattyú?

Ha használ valamilyen szivattyút, akkor Ön tudja a legjobban, hogy a minőségi szerkezetek használata éppen annyira fontos, mint az, hogy könnyen beszerezhetőek és szintén jó minőségűek legyenek a hozzá tartozó alkatrészek is. A fenti kérdésre a legjobb válasz az, ha eláruljuk, hogy ezekre a szerkezetekre több év garanciát vállal rájuk a gyártó, ami már alapvetően azt jelzi, hogy minőségi termékekről van szó, amelyekben bízik a vállalat. Ám természetesen akkor sem kell kétségbe esnie, ha esetleg akkor hibásodik meg a szerkezet, ha már nem érvényes rá a jótállás. Az olasz gyártó ugyanis igen kiterjedt szervizhálózattal rendelkezik Magyarországon is, így könnyedén elérheti az Önhöz legközelebb levő szervizpontot. Mindemellett pedig minden szükséges alkatrész könnyen beszerezhető a szivattyúkhoz. Kiemelendő, hogy ezek szintén minőségi anyagokból készülnek, legyen szó egy apró csavarról vagy akár egy kondenzátorról. Mindez azt jelenti, hogy ha esetleg a garanciális évek letelte után észlel valamilyen hibát, nem kell sokáig nélkülöznie a szivattyút, ugyanis rögtön számos különböző megoldási lehetőség kínálkozik. Így tulajdonképpen egy Pedrollo szivattyú megvásárlásával évekig tartó garanciát és a gyártó által nyújtott biztonságot is vásárol. Nem beszélve arról, hogy innentől kezdve nem kell tartania a szárazságtól.

Ne feledkezzen meg a megfelelő telepítésről és a téliesítésről sem!

Természetesen ahhoz, hogy tényleg hosszú életű legyen a szivattyú és ne kelljen aggódni amiatt, hogy meghibásodik, Ön is sokat tehet. Az első és legfontosabb szabály az, hogy a Pedrollo vízszivattyúkat mindenképpen zárt, az időjárás hatásaitól védett helyre kell telepíteni. Fontos, hogy óvja a vízzel való közvetlen érintkezéstől, az elárasztástól, a megázástól, valamint az olyan közvetett vízhatástól is, mint például a páralecsapódás. Szóval ezeket mindenképpen vegye figyelembe, amikor helyet keres az új szivattyúnak a birtokán. Mindemellett természetesen a téli fagyok ellen is fontos a megfelelő védelem biztosítása. Az ideális időpontban elvégzett téliesítéssel ugyanis akár évekkel megnövelhető a szivattyú élettartama. Ezt a műveletet az elnevezés ellenére már kora ősszel érdemes elvégezni, amikor már biztosan nincs szükség a locsolásra és jó eséllyel befejeződnek a kerti munkálatok is.

Kinek jó választás a Pedrollo szivattyúk valamelyike?

Ha létezik tökéletes ár-érték arányú szivattyú a piacon, akkor bizony azt a Pedrollo termékek között fogja megtalálni. A legjobb az, hogy bár ipari körülmények között is megállják a helyüket, Ön is bátran használhatja a saját telkén, vagyis egyszerűen haza viheti a technológiát. Nem kell többé a slaggal küzdenie és nem szükséges aggódnia egy hosszú, száraz nyár után sem. Hiszen ahol kéznél van egy Pedrollo szivattyú, ott nem lehet probléma.

Ha szeretné megtekinteti Pedrollo szivattyú választékunkat, ide kattintva megteheti!

Tartalomhoz tartozó címkék: szivattyú pedrollo szivattyú
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu