Termékek Menü
   

Mit jelentenek a szivattyú adatai?

A szivattyú adatait általában a kapocsfedélen találjuk. A legfontosabb adatok, melyeket a kiválasztás és vásárlás során figyelembe kell venni:

- H max = emelő magasság: Ez az érték 10-el osztva adja a szivattyú névleges nyomását.  Névleges nyomás: az a nyomás, amit a szivattyú teljesen elzárt nyomócsonknál produkálna (tehát ha a vízszállítása 0 liter), maximum 1,5 szivómélységből.

- Qmax = névleges szállított mennyiség: az a vízmennyiség, melyet szabad kifolyáson*, maximum 1,5 méteres szívómélységből produkál a szivattyú.
* l egalább ¾”-os átmérőjű, maximum 1,5 méter hosszú slag csatlakozása a nyomóágon

- W/ kW = szivattyú villamos teljesítménye: a működése során hálózatból elhasznált villamos energia mennyisége. Egyes gyártók túlzó értékeket is megadhatnak, ezért fontosabb az emelő magasságot és a szállított vízmennyiség értékét figyelembe venni.

- Suct.Hmax = maximális szívómélység. Néhány szivattyú típuson megadják azt a határértéket is, ahonnan a szivattyú még dolgozni képes.

A példa képen látható szivattyú maximális emelő magassága 40 méter (1. nyíl).
Ennek a szivattyúnak 5 liter/perces teljesítménynél (2. nyíl) 3,8 bar a nyomása (3. nyíl) - amennyiben 1,5 méternél nem mélyebbről szívja a vizet.  

Szivattyú adatok bemutatása

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu