Termékek Menü
   

Miért fontos a szivattyú karbantartása?

 

Karbantartás megelőző jelleggel
Ha a szivattyú megfelelően van elhelyezve és használva, és hibátlanul működik, akkor is érdemes 2 évente szervízbe vinni. Minél bonyolultabb egy készülék, a sok mozgó, forgó alkatrész miatt annál több a meghibásodási lehetőség. Ezt meg lehet előzni a rendszeres ellenőrzéssel, melynek alkalmával a szakemberek megvizsgálják az alkatrészek kopottságát, ellenőrzik a leginkább sérülékeny részeket.
Ilyen módon minimális összeg ráfordításával is jelentősen növelhető a szivattyú élettartama.

Hiba jelentkezésekor
Normális működés esetén a szivattyúnak csak motorhangja van, nem "visít", és a szivattyú a tengelyénél nem csepeg. Amennyiben bármilyen, rendellenes működésre utaló jelenség merül fel, a szivattyút érdemes azonnal szervízbe vinni, hiszen ezzel megelőzhető egy komolyabb meghibásodás.
Az alábbi alkatrészek cseréjével például megelőzhető a jóval költségesebb (és sokszor nem gazdaságos) újratekercselés: 
- A sok párától a csapágy képes megszorulni, ez által lassítja a forgórészt. A tekercsben nagyobb áram keletkezik, a tekercs túlmelegszik és menetzárlatos lesz.  
- A tengelytömítés folyamatosan kopik; ha nem tömít rendesen, a szivattyúba tengelyirányból víz folyhat be, amely szintén a tekercs zárlatos meghibásodásához vezet.

 

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu