Termékek Menü
   

Miért érdemes hűtőhőmérőt használni?

A legújabb hűtők és fagyasztóládák némelyikében már van beépített hőmérő, de a  legtöbb hűtő és fagyasztóláda hőmérséklet-beállításához csak egy általában 1-10-ig számozott tekerő gomb áll rendelkezésre. Ezt a legtöbben "érzésből", esetleg mások tapasztalatai alapján állítják be. Azonban az egyes berendezések működése típustól, a konyhán belüli elhelyezéstől, sőt attól is függ, hogy aktuálisan mennyire vannak telepakolva.
Bizonyára mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a polcon hátulra rakott zöldség vagy joghurt megfagyott - a túl hidegre állított hűtő ráadásul több áramot fogyaszt. Ugyan ilyen kellemetlen, ha a hűtő ajtajában tárolt tej megromlik. Ezek mind a hűtő rossz beállításából adódnak, melyet egy megfelelő hőmérő használatával ki lehet küszöbölni.

A hőmérőt pár órára egy polc közepére kell helyezni, ez után leolvasható a hűtőben vagy fagyasztóban uralkodó hőmérséklet. A hűtő ideális hőmérséklete 4-5°C, fagyasztóé -20-23°C, a hőmérő leolvasása után érdemes ennek megfelelően állítani a berendezést. (Vegyük figyelembe, hogy még a jól beállított hűtőben is vannak eltérő hőmérsékletű részek: a hűtő hátulja általában hűvösebb, az ajtó pedig melegebb az átlagosnál).

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakran ismételt kérdések hőmérők
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu