Termékek Menü
   

A kemencehőmérők kiválasztása és használata

Amennyiben még csak most ismerkedik a kemencék használatával, vagy ajándékba szeretne hőmérőt venni, mindenképpen olvassa végig ezt a rövid tájékoztatót

Hőmérőink, a beépítés módjára való tekintettel több féle képpen is megrendelhetők.
- A menet nélküli hőmérők hátlapján egy 15mm átmérőjú, 10 mm hosszú úgynevezett frontgyűrű található.
- A hőmérők  védőcsővel  is rendelhetők. Ez a kialakítás egy menet nélküli hőmérőt tartalmaz, melynek frontgyűrűje egy menetes cső belsejébe illeszkedik.
- A menet nélküli hőmérőkhöz m enetes közdarab is rendelhető, a közdarab a frontgyűrűre illeszkedik.

Az oldalnézeti ábrán látható L betű jelöli a hőmérő szárának hosszát ("benyúlási hossz"). A hőmérő felépítéséből adódóan a szár utolsó 5 centimétere méri a hőmérsékletet , annak feltétlenül be kell érnie az sütőtérbe. A benyúlási hossz megválasztásnál a kemence falának/ ajtajának vastagságához kell viszonyítani (attól függően, hogy hová szeretné helyezni a hőmérőt). A mérőhelyet érdemes úgy kialakítani, hogy a mérőeszköz kivehető* legyen. Az elhelyezésnél, a későbbi használhatóság miatt azt is figyelembe kell venni, hogy  az épített kemencék nem légkeverésesek, ezért azokban a sütőtér minden egyes pontján más-más hőmérsékleti érték mérhető.

* Mivel a hőmérő egyetlen részét sem érheti nyílt láng, ilyen módon biztosítható, hogy a  hőmérő csak a tűz leégése után kerüljön a mérőhelyre. (A hőmérő fejrészét azonban még ekkor sem szabad a kemencébe helyezni!). A hőmérő meghibásodásához vezet az is, ha a minimum értéke alatti hőmérsékletnek van kitéve, ezért a hűvösebb időszakokban nem szabad kültéren hagyni.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakran ismételt kérdések hőmérők
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Elbizonytalanodott, kérdése van?
Lehet, hogy már meg is válaszoltuk!
Nézzen szét a gyakran ismételt kérdések között, és amennyiben még mindig van kérdése, írjon bizalommal az alábbi címre:

webshop@celsiustrade.hu

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz