Termékek Menü
   

Darálós szennyvízszivattyú

A darabolós szivattyú, más néven darabolós szennyvízszivattyú  általában és elsősorban a szennyvíz elvezetésére alkalmas. A darabolós szivattyú lényege, hogy a ház és a járókerék kialakítása folytán, mint egy olló, darabolja a bekerült szennyeződést. Egyszerre sok folyadékot képes szállítani, ugyanakkor elég lassú a működése, hiszen alacsony nyomással dolgozik. A választásnál fontos figyelemben venni az eltávolítani kívánt szennyeződések méretét, hiszen a készülék akkor tud megfelelően működni, ha a lebegő szennyeződés mérete nem haladja meg a szivattyú megadott maximális értékét. Fontos, hogy az elvezető cső átmérője is megfelelő legyen (legalább 50mm átmérő).

Nézet:
Rendezés:

A szennyvíz elvezetése bizony tud fejtörést okozni, legyen szó családi házról, építkezésekről vagy ipari területekről. Nem mindegy ugyanis, pontosan milyen szennyeződésről van szó és honnan hova szeretné elvezetni a folyadékot. Ebben lesz a segítségére a darabolós szivattyú, más néven darabolós szennyvízszivattyú, amely probléma nélkül megoldja ezeket a problémákat. A darabolós szivattyú típusokat általában és elsősorban a szennyvíz elvezetésére szokták alkalmazni. Ezeknek a szerkezeteknek a lényege, hogy a ház és a járókerék kialakítása folytán úgy működik akár egy egy olló, vagyis eldarabolja a bekerült szennyeződéseket.

Hogy működnek a darabolós szivattyúk?

Ezek a szerkezetek Egyszerre sok folyadékot képesek szállítani, ugyanakkor elég lassú a működésük, hiszen a maradéktalan munkavégzés érdekében alacsony nyomással dolgoznak. Ezek a berendezések alkalmasak többek között szennyezett folyadék elvezetésére, de tökéletes választás akkor is, ha építkezéseken a víz és az eső nyomán beszivárgott víz szivattyúzása a cél. Alkalmasak ezen kívül tartályok tartalmának átszivattyúzására, kertek elárasztásos öntözésére, valamint a földalatti területeket, kutakat elárasztó talajvíz kiemelésére is. Szennyvíz esetén kiemelendő, hogy vízszerű, teljesen vagy részben szennyezett folyadék átszivattyúzására képesek ezek a berendezések.

Milyen előnyei vannak a darálós szivattyúnak?

A darálós szivattyúk használatának számos előnye van. Az egyik ilyen az azonnal üzembe helyezés lehetősége, amely gazdaságos működtetéssel is társul. Az úszókapcsolóval ellátott szerkezetek esetében segíti a mindennapi működtetést az automata üzemmód is. Karbantartási és használati igénye minimális, viszont ha mégis probléma adódna, akkor szervizhálózatán keresztül egyszerűek a javítási lehetőségek.

Mit érdemes figyelembe venni a választásnál?

A szivattyú kiválasztásánál érdemes figyelemben venni az eltávolítani kívánt szennyeződések méretét, hiszen a készülék akkor tud megfelelően működni, ha a lebegő szennyeződés mérete nem haladja meg a szivattyú megadott maximális értékét. Lényeges emellett, hogy az elvezető cső átmérője is megfelelő legyen, ami rendszerint legalább 50 mm-es.

Milyen esetekben NEM használhatók ezek a szivattyúk?

Van néhány olyan eset, amikor nem érdemes ezt a szivattyú típust használni. Ilyen például, ha medencéhez van szüksége egy ilyen szerkezetre, de akkor sem ajánlott, ha fémek vagy műanyag darabok lehetnek a szennyezett folyadékban. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha olyan szálszerkezetes anyagok kerülhetnek a vízbe, mint a vatta, a rongy vagy a műhabból készült termékek. Mindemellett nem ajánlott az emberi étkezésre használt élelmiszerek és italok szállítására használni sem.

Ha odafigyel a karbantartásra, növelheti a szivattyú élettartamát!

Amennyiben gond nélkül működik a szivattyú, akkor is érdemes olykor átnézni a szerkezetet annak érdekében, hogy elkerülhesse a meghibásodásokat. Mindenképpen javasolt tízezer óra használat után vagy legalább kétévente teljesen szétszerelni a szivattyút és átnézni az alkatrészeket. Ha valamelyiket kopottnak, elhasználtnak látja, ilyenkor mindenképpen ki kell cserélni. Különösen sarkalatos pontot jelentenek a rugós tömítőgyűrűk, amelyeket általában ötezer óra használat után ildomos kicserélni. A csapágyakra is ugyanez igaz, bár általában tízezer óra használat után érkezik el a csere ideje ebben az esetben. Abban az esetben, ha laikusként nem biztos abban, hogy kellene szétszerelnie a szivattyút és ellenőriznie az alkatrészek állapotát, mindenképpen érdemes ehhez egy szakember segítségét kérnie. Így elkerülhető az esetleges károkozás, valamint a nem megfelelő összeszerelésből adódó hibás működést is.

A megfelelő teljesítményű fekália szivattyú kiválasztása a felhasználási területtől függ, erről mindenképpen érdeklődjön vásárlás előtt. Ha jó minőségű szivattyút választ hosszú és problémamentes működésre számíthat.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu