Termékek Menü
   

Csőbúvár szivattyú kínálatunk

Egy csőszivattyú beszerzése igazán gazdaságos és megbízható megoldás, mely egyszerűen és olcsón telepíthető a kívánt helyre és remekül ellátja a feladatát abban az esetben, ha kilenc méternél mélyebben van a kitermelhető víz a víznyerőhelyen. Kiválóan alkalmas házi vízellátásra, illetve otthoni öntözésre is. Így ha mélyebb helyről szeretné kiszivattyúzni a vizet, ehhez pedig egyszerű és praktikus megoldást keres, akkor érdemes szétnéznie a csőszivattyúk között.

Nézet:
Rendezés:
Cikkszám: 10070201
107.950 Ft
Cikkszám: 100702031
116.300 Ft
Cikkszám: 10070101
93.100 Ft
Cikkszám: 10070202
149.300 Ft
Cikkszám: 10070203
108.500 Ft
Cikkszám: 10070102
94.200 Ft
Cikkszám: 10070103
99.900 Ft
Cikkszám: 100702030
116.300 Ft
Cikkszám: 10070204
137.500 Ft

Egy csőbúvárszivattyú számos szempontból remek választás akkor, ha a víznyerőhely mélyen fekszik és a kút adottságai megkívánják ennek a szerkezetnek az erejét. Természetesen azonban nem mindegy, hogy a széles kínálatból melyik típust választja, hiszen lényeges, pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a kút, ahol használni fogja

Mikor jó választás egy csőszivattyú?

Főként azt érdemes figyelembe venni, hogy milyen mélyen van a vízszint a kútban. Ezt egy egyszerű, zsinórra kötött súllyal megmérhetjük. Amennyiben kilenc méternél mélyebben van, a megoldás a csőbúvár szivattyú. A másik fontos adat a fúrott kút átmérője. A legkeskenyebb csőbúvár szivattyú 75 mm (3”), tehát pl. egy 40-es vagy 63-as csőben nem alkalmazhatjuk ezt a megoldást. Léteznek ásott kútba helyezhető, csőbúvár kialakítású szivattyúk is. Ezek általában 95 mm átmérőjűek, de ebben az esetben persze nem számít, hiszen egy ásott kút átmérője 1 méter.

Különböző teljesítményű csőbúvárokat gyártanak

Leggyakrabban 10-25 m közötti a nyugalmi vízszint, de gyártanak akár száz méteres mélységben működő szivattyú is. A csőbúvár itt is tökéletesen működik. Ennek oka, hogy ez a típusú szerkezet nem szívja, hanem tulajdonképpen a mélyből tolja a vizet. Abban az esetben, ha nem biztos abban, melyik típust lenne érdemes választania, egy kútfúró által végzett próbaszivattyúzás során nyert adatok alapján, egy képzett eladó már meg tudja állapítani, milyen típusú szivattyú alkalmazkodik legjobban az Ön igényeihez. 

Mit kell figyelembe venni a mélykúti csőszivattyú vásárlása előtt?

Nagyon fontos, hogy mindig a kút adottságainak megfelelő szivattyú kerüljön a kútba, hiszen csak így érhető el a kívánt eredmény. Amennyiben már kész a kút, az átmérője alapján választhatunk szivattyút. Tudnunk kell, hogy a szivattyú hűtését az üzemelés közben körülötte keringő víz fogja szolgáltatni. Ehhez viszont megfelelő mennyiségű keringő vízre van szükség. Tehát például egy 110-es PVC csőbe, amelynek a belső átmérője 105 mm, nem tehetünk egy 96 mm (4”) átmérőjű csőbúvár szivattyút, mert nincs megfelelő víz keringés a motor körül, így az idő előtt tönkre megy. A 110-es csőbe csak a 3”-os (75 mm) átmérőjű szivattyú telepíthető. Itt sajnos elég szűkek a lehetőségeink a szivattyúk válaszható teljesítménye tekintetében.

Nem így a 4”-os (95-96 mm) kategóriában, ahol már biztosan találunk nagy teljesítmény igényre is szivattyút. Ehhez viszont már 125-ös kútátmérő szükséges. Léteznek még 6” ill. 8”-os szivattyúk, ezeket már iparban, vízműtelepeken, stb. alkalmazzák. Éppen ezért a szivattyút érdemes a már az elkészült kúthoz kiválasztani, annak a paramétereinek alapos figyelembe vételével. Hiszen lehet bármennyire is tökéletes egy termék, ha nem megfelelő az adott kúthoz, sajnos nem biztosítja a kívánt eredményt. Ebben nagy segítségre lehet a próbaszivattyúzás és a kútdiagnosztika, amelyet képzett kútfúrók tudnak elvégezni. 

Mindenképpen kérje szakember segítségét a csőbúvár szivattyú beüzemeléséhez!

Abban az esetben, ha úgy érzi, nem tudja pontosan megállapítani, milyen szivattyút válasszon, mindenképpen kérje ki egy hozzáértő véleményét, ugyanis ha nem megfelelő teljesítményű szivattyút választ, számos hibalehetőség léphet fel, amely csak akkor derül ki, ha már megvásárolta a szivattyút és beszerelte. Viszont ha ideális szivattyút vásárol, akkor nagyon sok időt spórolhat magának, ráadásul a kertje akkor is szép zöld lesz, ha már napok óta nem esett eső. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha a beszereléssel akadtak gondjai.

Amennyiben kérdése van, weboldalunkon a gyakori kérdések között megtalálhatja a választ, de írhat nekünk bizalommal az alábbi címre is, minden kérdésére válaszolunk: webshop@celsiustrade.hu
Ha sikerült kiválasztani a tevékenységéhez ideális szivattyút, könnyedén megrendelheti akár a fotelben ülve is, így nem kell cipekednie. Megrendelését futárszolgálattal házhoz szállítjuk vagy kérésére átadópontunkon személyesen is átveheti.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu