Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Ásott kút szivattyú

Egy ásott kútnak számos előnye van egy kertes ház környékén. Segítségével adott esetben biztosítható az otthona vízellátása, de a kertben levő növények öntözésénél is igen nagy segítség egy ilyen víznyerőhely. Nem mellesleg pénztárca kímélő megoldásnak is bizonyulhat. Ám mindez csak abban az esetben igaz, ha ezekhez a tevékenységekhez megfelelő, jó minőségű ásott kút szivattyút használ.
Rendezés:

A mélykúti szivattyúk használatát közepes, nagyobb vízhozamú kutakhoz ajánljuk. Alkalmas közepes öntözőrendszerekhez, akár házak vízellátására, akár kerti öntözésre természetesen a vízigények és nyomásigények figyelembevételével. A mélykúti szivattyúk használatával a vízutánpótlás 100 liter/percig biztosított. Azonban érdemes alaposan megismerni a vásárlás előtt ezeknek a szerkezeteknek a működését.

Mit nyújtanak a mélykúti szivattyúk?

A mélykúti szivattyúk lényege, hogy alulról szívja a vizet, amit azt jelenti, hogy a folyadék működés közben a motortest és a szivattyú palást között halad felfelé függőlegesen. Ehhez természetesen szükség van ahhoz, hogy nagyon jól hűtse a motort maga a szerkezet, ám ehhez legalább fél méteres vízoszlopra mindenképpen szükség van. Mindemellett ezek a szivattyúk jellemzően úszáskapcsolóval vannak felszerelve, ami azt jelenti, hogy ha a vízszint esetleg túlságosan lecsökken, a szerkezet automatikusa leáll. Továbbá kiemelendő, hogy ezek a berendezések nem igénylik a téliesítést, ugyanis a vízbe merítve a téli időszakban is tökéletesen üzemelnek ezek a szivattyúk. Természetesen a mélykúti szivattyúkon belül is többféle méret is kivitel elérhető, így ha nem biztos abban, hogy melyiket érdemes választania, bátran keresse fel ügyfélszolgálatunkat, szívesen segítünk a döntésben!

Tulajdonképpen mit nevezünk ásott kútnak?

Az ásott kutak kis mélységű, jellemzően legalább négy, de akár tizenöt méter mélyek is lehetnek, ugyanakkor nagy átmérőjűek, amely átlagosan nyolcvan centimétertől egy méterig terjed. A legtöbb esetben betongyűrűkből állnak. Mindezeket figyelembe véve fontos, hogy olyan szivattyút használjon hozzá, amely megfelel az adott feltételeknek. Ez többek között azt jelenti, hogy feleljen meg az úgynevezett szűrőzöttségi feltételeknek, vagyis ne iszapolódjon be könnyen.

Mihez érdemes használni a mélykúti szivattyúkat?

Természetesen a mélykúti szivattyúk nem csak ásott kutakból történő víznyerésre használhatók. Mivel igen nagy hatásfokúak és megbízhatók ezek a szerkezetek, alkalmasak házak vízellátásához, de segítségükkel kinyerhető a víz tartályokból is, így esővizek szivattyúzásához is tökéletes választás lehet egy ilyen berendezés. Öntözőberendezések ellátásához is ideálisak, de természetesen, mint ahogy már fentebb említettük, az ásott kutakból való víz kinyeréséhez is probléma nélkül használhatók. Látható, hogy igen sokféle a felhasználási köre egy ilyen ásottkút szivattyúnak, ám a fennakadás nélküli működéshez elengedhetetlen az, hogy megfelelő típust válasszon.

Érdemes gondoskodni a kút tisztításáról és szárazon futás elleni védelemről is!

Annak érdekében, hogy a szivattyú sokáig működőképes maradjon és megóvhassa a különböző külső behatások okozta károsodástól, ajánlott a kút rendszeres tisztítása annak függvényében, mennyire hajlamos az iszap ülepedésére. Emellett mivel az ásott kutak vízoszlopa igen gyakran alacsony, a szárazon futás elleni védelemről is érdemes gondoskodni.

Nem mindegy, milyen típust választ!

A mélykúti szivattyúk kategóriáján belül is többféle típust talál, amelyek mindegyike más-más típusú körülményekhez ajánlottak, így érdemes körültekintőnek lenni a döntésnél. Hiszen nem mindegy, hogy rendszeres vagy alkalomszerű használatra keres mélykúti szivattyút, de tényeges az is, hogy mekkora a szóban forgó kút hozama vagy az, pontosan milyen tartályból szeretné kinyerni a vizet. Ha abban ugyan biztos, hogy mélykúti szivattyúra van szüksége, azonban még dilemmázik, melyik lenne az ideális választás, bátran keresse fel ügyfélszolgálatunkat, segítünk kiválasztani az Ön számára leginkább megfelelő típust!

Az oldal tetejére