A szegedi PVC kút felszerelésének lépései.

A szegedi PVC kút felszerelésének lépései.
A felragasztás előtt a kútfej mindkét ágat töltsük fel vízzel, nézzük meg nem ereszti-e el a vizet. Szállítás során kerülhet szennyeződés a zárófelületek közé, ezért átereszthet.


1., felragasztás előtt a kútfej mindkét ágat töltsük fel vízzel, nézzük meg nem ereszti-e el a vizet. Szállítás során kerülhet szennyeződés a zárófelületek közé, ezért átereszthet. Ha szivárog, töltsük fel az egyik ágat, majd mindkét végét befogva jól rázzuk meg, mossuk át a csövet. jól öblítsük át a szelepet is. Állítsuk fel függőlegesen, töltsük fel, ellenőrizzük ereszt-e még. Ha igen, újra öblítsük át mindaddig, amig nem zár rendesen. Mossuk át a másik ágat is az előző lépéseknek megfelelően.

2 a régi kútfejet ássuk ki, a kútfej alatt 1-2 cm-rel vágjuk el a csövet, törekedve arra, hogy merőleges legyen a vágás a cső hosszirányára.

3., a kiálló csővet sorjázzuk le, majd szappanos vízzel, alkohollal kosz és zsírmentesítsük.

4., állítsuk be a kútfej magasságát. A szivattyúágnak (a rövidebb) kb. 15cm-re kell kiállnia majd a földből, ha szükséges toldjunk a kút csövébe.

4., ragasztás előtt olvassuk el a Vinilfix tájékoztatóját.

5., kosz és zsírmentesítsük a kútfej belső csatlakozó részét is. A Vinilfixet a földből kiálló cső külső felületére kenjük, a végétől kb. 1cm-re, teljesen körben. A kútfej csatlakozásának belsejét ne kenjük be, mert betolhataja a cső maga előtt a ragsztót az átfolyó keresztmetszetbe.

6., illesszük rá a kútfejet a kútcsőre, közben figyeljünk a megfelelő irányára, hogyan fog lehelyzezkedni a szivattyú, hol fog kifolyni a kézi kút ágból a víz.

7., minimum fél óráig ne mozdítsuk meg a fejet, had kössön meg a ragasztó.

8., ha letelet a fél óra, töltsük fel mindkét ágat vízzel és a kézi húzószárral - óvatosan, nehogy letörjük a kútfejet - húzzunk vizet mindkét ágból, hogy a fűrészelésnél esetlegesen a csőbe esett sorja kimosódjon.

9., temessük vissza a kútfejet, közben helyezzük rá a köpenycsövet, a kifolyót, kútsapkát, húzószárat.

10, próbáljuk ki a kút kézi ágát, majd felszerelhetjük a szivattyút is.

Tartalomhoz tartozó címkék: szerelvények, vezérlés
Az oldal tetejére