Termékek Menü
   

Egy nyomáskapcsoló megkönnyíti a mindennapjait!

Ha röviden akarunk fogalmazni, a nyomáskapcsoló tulajdonképpen az az apró, ám praktikus szerkezet, amellyel ha kiegészítünk egy szivattyút, rögtön kezünkben van az automatizáláshoz szükséges kulcs. Amikor odakinn tűz a nap és hatalmas a hőség még akkor is, amikor alkonyodik, sokan kívánják azt, bárcsak egy automata öntözőrendszer segítené az életüket és ne kellene minden nap hosszan vesződni azzal, hogy ellássa a növényeket megfelelő mennyiségű vízzel. Nos egy nyomáskapcsoló beszerzésével máris hatalmas lépést tett előre ezen az úton, ugyanis ez felel a szivattyú automatikus ki-és bekapcsolásáért.

Hogy működik a nyomáskapcsoló?

Maga az elnevezés kicsit becsapós lehet, ugyanis fontos tudni, hogy nem a nyomáskapcsoló állítja elő a nyomást, ez a szerkezet „csak” érzékeli azt, mi zajlik a hidrofor tartályban. Ez azt jelenti, hogy képes érzékelni a csővezetékben keletkező nyomást. Amikor ennek szinte eléri az Ön által beállított értéket, máris feszültséget generál és bekapcsolja a szivattyút teljesen automata módon, vagyis Önnek nem szükséges hozzányúlnia.

Kikapcsolásnál hasonló a metódus, hiszen amikor a csőrendszerben a nyomás az Ön által már előre beállított érték fölé emelkedik, a nyomáskapcsoló ezt is érzékeli azonnal kikapcsolja a szivattyút. Tulajdonképpen a hidrofor tartály, valamint a nyomáskapcsoló összhangjának gyümölcse mindez.

Önnek tehát mindössze annyi feladata van, hogy egyszer felállítsa a rendszert és rendelkezzen a ki-és bekapcsolási adatokról. Innentől kezdve viszont a főszerep a nyomáskapcsolóé, amely akkor is elvégzi a feladatát, ha éppen senki nincs otthon.

Nyomáskapcsoló rendelés - nézze meg a kínálatot itt

A nyomáskapcsoló beüzemelése lépésről lépésre!

Nem kell aggódnia, a beállítás sem bonyolult feladat, érdemes ugyanakkor megismerni a működés elvét, mielőtt nekilát. A legtöbb nyomáskapcsoló az úgynevezett „rugós elven” működik, ami azt jelenti, hogy a fentebb vázolt folyamatokért nagyrészt két rugó felel, amelyek között ha egyensúly áll fenn, az a hiszterézis. Lássuk a folyamat lépéseit!

1. Állítsa be a bekapcsolási értéket! Először mindig a bekapcsolási érték megadásával kezdje, amelyre azonnal lehetősége nyílik, amint meglazította az megfelelő csavart.

2. Állítsa be a kikapcsolási értéket! A fentieket követően a bekapcsolási értékhez képest meg kell határoznia a kikapcsolási adatokat is! Amikor óramutató járásával megegyező irányba feszíti a rugót akkor a nyomáskülönbség csökken, ha pedig lazítja, akkor ez az eltérés nő, viszont semmilyen esetben nem érdemes 1 Bar értéknél alacsonyabbra állítani ezt.

3. Használjon nanométert! Az értékek megfelelő beállításához érdemes nanométert használni, ugyanis így biztosan pontos adatokat kap. Egy átlagos méretű kert öntözéséhez egyébként például hozzávetőlegesen 1,4 Bar az ideális érték, de lemérve ezt az aktuális birtokon nagyobb biztonsággal állíthatja be a nyomáskapcsolót.

4. Ellenőrizzen és korrigáljon! Korrekcióra mindig van lehetőség, ha mégsem minden úgy alakult, ahogy tervezte és a gyakorlatban nem az igazi a rendszer működése. Így ne féljen használni a beállítási módokat!

Hol veheti hasznát egy nyomáskapcsolónak?

Tulajdonképpen ahol szükség van bármilyen fokú rendszeres öntözésre, ott szinte elengedhetetlen egy nyomáskapcsoló használata. Így adott időközönként elláthat vízzel egy virágoskertet, egy veteményest, egy nagyobb mezőgazdasági területet, de ápolhatja így akár egy focipálya gyepét is.

Tehát ahol szükség van rendszeres vízellátásra, amelyet csapadékmentes időszakban Önnek kell biztosítani, nagyon sok időt és energiát spórolhat meg a nyomáskapcsoló vásárlásával és beüzemelésével.

Ön is láthatja, hogy egy nyomáskapcsoló milyen sok téren könnyítheti meg az életét, ha bármennyi időt is szánt eddig az öntözésre. Legyen szó a saját kertjéről vagy munkahelyen karbantartandó területről, egy ilyen szerkezet nagyon sok terhet levehet a válláról. Ha nem biztos abban, pontosan melyik típust lenne érdemes választania, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, írjon bizalommal az alábbi címre: webshop@celsiustrade.hu

Hasznos volt a bejegyzés? Kérem nyomjon egy Tetsziket!

Nézze meg további cikkeinket is Blogunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: nyomáskapcsoló
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu