Termékek Menü
   

Szén-monoxid jelző berendezések

Sajnos a téli időszakban nagyon sok balesetet hallani, amelyek a szénmonoxid-mérgezés miatt következtek be. A szénmonoxid-mérgezés akkor következhet be, ha a kazánnal vagy a kéménnyel valamilyen probléma van. Ezt sokszor a lakók észre sem veszik, hiszen a szén-monoxid egy színtelen és szagtalan gáz – pontosan ez az oka annak, hogy a bajt is későn veszik észre...ezért kiemelten fontos a megfelelő szén-monoxid jelző használata.
Nézet:
Rendezés:

Amikor minden jól működik akkor a szén-monoxid a levegőbe kikerülve veszélytelenné válik, de amikor ez a kéményen keresztül visszakerül a lakótérbe, akkor problémát okozhat, ha nem vesszük észre. 
A probléma megelőzésére nyújt kiváló megoldást a szén-monoxid jelző, amelyet előszeretettel ajánlanak minden olyan házba és lakásba, ahol valamilyen formában szilárd vagy gáz alapú anyag égése létrejön. Tehát ha a fűtés valamilyen gázzal, kőolaj származékkal, kőszénnel és/vagy fával történik, akkor mindenképpen be kell szerezni egy szén-monoxid jelző készüléket, hiszen ezzel megelőzhető a probléma. 
A szén-monoxid jelző nem mindegy azonban hogy hol és hogyan van elhelyezve, hiszen csak akkor nyújt biztonságot, ha megfelelő szaktudással szerelték be, ha egy minőséges készülékről van szó, illetve ha a megfelelő helyre szerelték fel. 
A szén-monoxid jelzőt a fűtőberendezéstől körülbelül 1 – 1,5 méter távolságra érdemes elhelyezni, méghozzá olyan helyiség irányába fordítva, ahol alszik vagy pihen, tehát ahol ideje nagy részét tölti, körülbelül 1,5 – 2 m magasra kell tenni és arra is érdemes figyelni, hogy a falsaroktól körülbelül 30 cm távolságban legyen. A meghatározott élettartam után ezek a készülékek már nem megbízhatóak, tehát csak addig használja, amíg az élettartam jelzi – ez után új berendezést kell vásárolni. Nagyon fontos, hogy abban az esetben, ha a szén-monoxid jelző jelez, akkor amilyen gyorsan csak lehetséges menjen a szabad levegőre, ne tartózkodjon tovább a helyiségben, hiszen a mérgezés komolyabb fázisai végtagbénulással, és döntési képtelenséggel járnak, ami igen veszélyes az egészségre nézve. 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu