Termékek Menü
   

Mikor nagy segítség egy házi vízellátó rendszer?

Egy házi vízellátó rendszer, más néven hidrofor bizonyos helyzetekben hatalmas segítség lehet abban, hogy megfelelő módon elláthassa ingatlanát vízzel. Kifejezetten ajánlott egy házi vízellátó rendszer használata olyan házak esetén, ahol nem, vagy csak nehézségek árán tudna csatlakozni a helyi vízhálózatra. Mindemellett szempont lehet az energiatakarékosság, valamint a költséghatékonyság is. Egy ideális eszköz beszerzését követően nem kell többé amiatt aggódnia, hogy zuhanyzás, mosogatás vagy öntözés közben esetleg elfogy a víz valami miatt. Lássuk, miben is rejlik a hidrofor titka!

Mikor érdemes házi vízellátó rendszert használni?

Egy családi ház esetében igen széles körű a vízzel kapcsolatos feladatok színtere, ugyanis a vízkezelés mellett gondolni kell a tárolásra, valamint a szivattyúzásra is annak érdekében, hogy minden téren zavartalan legyen a vízellátás az otthonában. Azért, hogy ezek teljes körű kielégítése hatékonyan működjön, praktikus is legyen, a kiépítési költségei ne legyenek magasak és mellette az energiafogyasztása is ideális maradjon, mindenképpen javasolt egy rendszerbe foglalni az egész működési folyamatot.

Ehhez tökéletes megoldás a hidrofor rendszer, különösen annak okán, hogy igen széles körű azon feladatok száma, amelyet egy ilyen házi vízellátó rendszer képes ellátni.

Lássa el a házát vízzel!

A legfőbb feladata a hidrofornak az, hogy megfelelően lássa el a háza vízellátását abban az esetben, ha nem csatlakozik a helyi vízellátó rendszerhez. Lehet ez egy családi ház, egy nyaraló vagy akár egy nagyobb telek egy tárolásra használt kisebb épülettel, a megfelelő teljesítményű berendezés hozza majd az elvárt teljesítményt.

Házi vízmű 50 literes tartállyal

Házi vízmű 50 literes tartállyal

Használja ki az alternatív vízgyűjtési lehetőségeket!

Különösen abban az esetben kifizetődő a hidrofor rendszer, ha a folyamatba bekapcsolódik például az esővíz összegyűjtése, kútvíz vagy artézi víz használata vagy akár ciszternák vízkezelése. Természetesen az utóbbiakat olyan célok esetében használhatja fel, ahol nem szükséges az ivóvíz minőség biztosítása, így például WC öblítésre vagy öntözésre is tökéletesen alkalmas az ilyen módon összegyűjtött víz.

Ezzel nem csak környezetét védheti, de pénztárcáját is megkímélheti, ha kihasználja ezeket a lehetőségeket. Hangsúlyozandó, hogy a hidroforhoz hozzákapcsolt öntözőrendszerhez érdemes fixen kihelyezett csőrendszert használni, így igazán praktikus lesz a használata a mindennapok során. Mivel ki-és bekapcsolása automatikus, nem pazarolja a vizet, ráadásul energiát is spórolhat vele.

A víznyomást is növelheti a hidrofor segítségével

Különösen emeletes házak körében gyakori jelenség, hogy a felső szinteken nem megfelelő a víznyomás, így sokszor az ilyen ingatlanok tulajdonosai lemondanak az olyan extrákról, mint például a masszírozós zuhanyfejek használata vagy az átfolyásos meleg víz bojler beszerelése. Amennyiben viszont nyomásnövelőként használja a hidrofort, mindez az Ön számára is elérhetővé válhat.

Hogyan választhatja ki az Ön számára ideális házi vízellátó rendszert?

A legfőbb szempont ilyenkor mindig az, hogy naponta mennyi vizet használ fel átlagosan. Fontos, hogy ebbe mindent bele kell számolni, legyen az kézmosás, fürdés, öntözés vagy akár a WC leöblítése. Hiszen egészen másra van szüksége egy nagyobb méretű kert vízellátásához, mint egy komplett családi ház rendszerének kialakításához, ahol életvitel szerűen él akár többedmagával együtt. Ilyenkor lényeges a berendezés teljesítménye, valamint a tartály nagysága egyaránt.

Mindezeken kívül nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy kizárólag a hidrofor felel majd a vízellátásért vagy szerepe lesz ebben a vízhálózatnak is.

Amennyiben alaposan mérlegelte a fenti kérdésekre adott válaszokat, ide kattintva megtekintheti webáruházunk teljes választékát. 

Abban az esetben, ha úgy érzi, nem biztos abban, melyik az ideális hidrofor az Ön házához, bátran keressen minket a webshop@celsiustrade.hu e-mail címen és segítünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: hidrofor
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések 

Nem talált választ?
Írjon e-mailt:

webshop@celsiustrade.hu