Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Erre figyeljen oda tavasszal, ha kerti szivattyút használ!

A tavasz mindig komoly fordulópont a szivattyú tulajdonosok életében, hiszen ebben az időszakban számos fontos tennivaló vár ránk mind a beüzemelés, mind pedig az üzemben tartás során. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen történjen, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tavaszi tudnivalókat, amelyeknek utána egész szezonban nagy hasznát veheti.

Amire a tavaszi beüzemelés során kell odafigyelni

Számos lényeges momentum van, amelyekre fontos figyelmet fordítani még a beüzemelés előtt.

Érdemes ellenőrizni a szivattyúaknát!

Amennyiben aknában van elhelyezve a szivattyú, érdemes ellenőrizni, száraz-e az akna, ha víz áll benne, meg kell keresni a víz forrását.  Ha felülről folyt be, akkor ki kell szárítani, ha alulról, akkor szigetelni kell. Túlzottan párás/vizes környezet nem használ az elektromos részeknek, a motor élettartama jelentősen csökken. Ezt egyébként időről időre érdemes leellenőrizni.

Lényeges megnézni, mi van a burkolat alatt!

Bár biztosan vagyunk abban, hogy még a tél beköszönte előtt mindent megtett annak érdekében, hogy a szivattyú épségben maradjon, ám ennek ellenére fontos a tavaszi indítás előtt is alapos ellenőrzést végezni. HA mégsem téliesítettük a szivattyút az alábbi videókban megmutatjuk mik lehetnek a problémák.

 

 

Ha minden rendben a szivattyúval, akkor töltsük fel a szívószálat, a szívó oldali csatlakozást, a szivattyú fejrészét, figyeljünk a légtelenítésre. Nézzük meg, hogy nincs-e szivárgás! Ezután visszahelyezhetjük a szivattyút az aknába, becsatlakoztathatjuk az elektromos hálózatba és már locsolhatunk is.

Amire a szivattyú tavaszi beüzemelése után kell odafigyelni

Természetellenes zaj, hibás működés

Ha rendellenes működést tapasztal (nem jön a víz, hirtelen nyomásesés) vagy nem természetes hangokat hall a szivattyú irányából, akkor azonnal áramtalanítani kell. A fenti videók alapján, ha szükséges, szakemberhez  kell fordulni. Ha nem biztos önmagában, ne próbálja meg egyedül megjavítani a szivattyút, ugyanis egyrészt még nagyobb kárt tehet benne, másrészt pedig akár életveszélyes is lehet, ha újra áram alá helyezi a nem megfelelően karbantartott készüléket.

Száraz szivattyúakna

A másik fontos tényező, amire fontos odafigyelni, az a szivattyúakna. Ha azt látja, hogy vagy túlzott pára jelenik meg a térben, mindenképpen szellőztesse, szárítsa ki.

Ellenőrzésre akkor is szükség van, ha nem látszik meghibásodás

Ha a szivattyú megfelelően van elhelyezve és használva, és hibátlanul működik, akkor is érdemes két-három évente szervizbe vinni. Minél bonyolultabb egy készülék, a sok mozgó, forgó alkatrész miatt annál több a meghibásodási lehetőség. Ezt meg lehet előzni a rendszeres karbantartással, mely alkalmával a szakemberek megvizsgálják az alkatrészek kopottságát, ellenőrzik a leginkább sérülékeny részeket. Ilyen módon minimális összeg ráfordításával is jelentősen növelhető a szivattyú élettartama.

Ha még csak gondolkozik azon, hogy beszerezne egy kerti szivattyút

Amennyiben egyelőre csak érdeklődik és nincs saját szivattyúja, érdemes elveszni a széles kínálatban annak érdekében, hogy megtalálhassa az Ön számára ideális kerti szivattyút!

Ha mindennek ellenére úgy érzi, lennének még kérdései, írjon nekünk e-mailt bizalommal, minden kérdésére válaszolunk

Hasznosnak találta a bejegyzést? Kérem nyomjon egy Tetsziket, küldje el ismerőseinek is!

További bejegyzéseinket itt olvashatja a Blogban.

Tartalomhoz tartozó címkék: szivattyú szivattyú általános
Az oldal tetejére